06-53253616
logo De Serenade

Nieuws

DE SERENADE KIJKT TERUG OP EEN PRACHTIG CARNAVALSSEIZOEN MET DE PLOEGERS

13-3-2023


Even warm draaien vur d'n twidde keer in oktober. Een spannende strijd om de titel voor jeugdprins in november. Hilarische sketches en veel lol in de weken voordat carnaval in Ploegersland helemaal losbarstte: ook de vrijwilligers van De Serenade hebben met volle teugen genoten van het afgelopen feestelijke leutseizoen!

Het was weliswaar geen spannende herverkiezing van prins Robert d'n Urst... uh, d'n Twidde (keer) en zijn adjudant Rick. Maar gezellig was die wel: op 15 oktober mocht het duo letterlijk warmdraaien voor het carnavalsseizoen. Push- en situps, touwtje springen: de fitnesscoach liet er geen gras over groeien. Maar het duo slaagde onder druk. Dat moest ook wel, gezien de leus'Liemt, we zên ‘t nog nie verleerd'.

Ook de jongste Ploegertjes zetten De Serenade op zijn kop. Dat begon op 27 november al met de jeugdprinsverkiezing, waarbij Jens van Lee als koldervorst Jenske d'n Twidde werd gekroond, met in zijn kielzog adjudant Mathijs van der Velden.

Enkele maanden later, op 29 en 30 januari, zetten zij de accommodatie aan de Oude Dijk nog een keer ondersteboven. Het publiek kon tijdens de jeugdzittingsavonden allerlei acts bewonderen met dans, toneel en muziek. Het avondvullende programma bracht de bezoekers helemaal in vervoering en de kids die op de planken stonden, hadden zelf ook de grootste lol.

De zittingsavonden een week later bleken lastig voor de vrijwilligers van De Serenade. Want het was lastig om tijdens het werken de ogen van het podium af te houden. 'Liemt en het dreigende dinges' was een editie voor de geschiedenisboeken met hoge kwaliteit optredens die geen moment verveelden.

We hopen dat alle bezoekers en Ploegers die kwamen optreden ten volste hebben genoten. Wij hebben dat met volle teugen gedaan! Op naar een prachtig nieuw carnavalsseizoen.

Team De Serenade

Klik Hier voor foto's van de zittingavonden 

Overige foto's zijn te vinden op de website van De Ploegers