0411 - 63 32 19

info@deserenade.nl

Theatervoorstelling: Vruger waar alles bitter


21-04-2018 / 20:15 tot 22:00 uur


BRABANTS THEATERAVONTUUR VAN TOON MAAS, PIET SNIJDERS EN HANS VAN GORP

 

In Peelland steeds volle bak en een dankbaar publiek. Meestal in de meer intieme theaters, waar de fijnproevers van de podiumkunsten zich ophouden. Daar voelen Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders zich thuis; daar komen ze tot hun recht met 'Vruger waar alles bitter', hun verrassende theatervoorstelling in het Brabants.

  

De drie mannen uit Someren en Asten - jonge senioren - strijken zaterdag 21 april om 20.15 uur neer in multiculturele accommodatie De Serenade, Oude Dijk 117 in Liempde. Het driemanschap brengt er onder de noemer 'Brabants literair entertainment' een mix van eigen - en een kleine beetje andermans - werk.

 

'Vruger waar alles bitter' is geen typetjescabaret en heeft niets van doen met ouderwets sentiment. De drie heren - die een paar jaar geleden de kar trokken bij Mistero, Brabantse Volksopera - zijn vooral zichzelf. Dit keer geen grootschalige voorstelling, rebelse volksmuziek en indrukwekkende decors, maar verfijnde bellettrie in een bescheiden setting.

 

De verhalen van Toon zijn beeldend, de liederen van Hans poëtisch en de gedichten van Piet ondeugend. Die kwalificaties zijn niet helemaal volledig en soms uitwisselbaar. Sommige teksten schuren of zijn confronterend.

 

Een vroege bezoeker schreef: 'Het programma is net 'n zak tumtum waar je met je ogen dicht een snoepje uit mag halen: welk kleurtje en vormpje komt er nu weer uit? En daarna mag je nog 'n snoepje pakken. En nog 'ns. De traktatie houdt maar aan'. Samenvattend: een avondje ontspannen genieten met drie 'echte Brabantse Mannen'.

  

Kaartjes zijn eenvoudig te bestellen voor € 12,50 euro per stuk (inclusief één consumptie):

  • met een e-mailtje naar: info@deserenade.nl met vermelding van naam, adres, aantal kaartjes;
  • met een briefje in de brievenbus van Kerkstraat 16 met vermelding van naam, adres, aantal kaartjes;
  • telefonisch (tel. nr. 06 5325 3616);
  • uiteraard zijn kaartjes ook voorafgaand aan de voorstelling aan de kassa te koop.


Multiculturele accommodatie De Serenade - Oude Dijk 117 - 5298 BC - Liempde - T. 0411 - 63 32 19 - E. info@deserenade.nl